1

Onderwerp: Herman van Alphen, ovl na 5-6-1917

Gemelde Herman van Alphen is een directe voorvader van me. Helaas ben ik zijn overlijden nog nergens tegengekomen. De tijd is niet juist om een persoonskaart aan te vragen, en waar hij verbleef tijdens zijn huwelijk en later (omgeving Zoelen, Wadenoijen, Tiel) is geen overlijden te vinden.

Herman is geboren 13-4-1828, was timmerman, en zijn ouders waren Gerrit van Alphen en Petronella Donker. Meer gegevens zijn te vinden op http://www.homepages.hetnet.nl/~duifjes2/alphen.htm waar de genealogie Van Alphen is te zien. Elke aanvulling daar is trouwens welkom.

2

Re: Herman van Alphen, ovl na 5-6-1917

Dankzij de zegeningen van het internet en de digitalisering van de DTB en BS registers van (o.a.) Zaltbommel heb ik inmiddels een keurige kopie van de overlijdensakte van Herman van Alphen, te weten 14-12-1917. Een nieuwe bron dus vanuit de Bommelerwaard (http://www.streekarchiefbommelerwaard.n … Itemid=192). Vanuit die akte is ook te zien wat er gebeurt met de naam van zijn moeder die dan Pietje van Aken wordt genoemd. Petronella wordt dan Pietje (klinkt logisch) en de naam Donker wordt Van Aken. Zij is geboren in Neerijnen dus die link is helemaal niet voor de hand liggend. Maar dat is informatie die je kunt opslaan en wellicht later nog eens van pas komt.
Ik merk trouwens dat een reactie destijds inmiddels verdwenen is. Jammer. Het is soms niet alleen leuk maar ook leerzaam om een tread helemaal te volgen. Allemaal een geweldig 2009 met veel vondsten toegewenst!