1

(8 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Voerendaal, Kerkplein is inderdaad het R.K. Kerkhof en de algemene begraafplaats.
Ik zal kijken voor een andere locatie.

Chrit Houben alias Shamrock

2

(8 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo,
Ik heb in overleg met de beheerder van de R.K. begraafplaats te Voerendaal besloten om de graftombes op het R.K. kerkhof van de St. Laurentiusparochie te Voerendaal te gaan fotograferen. De beheerder heeft vandaag contact met mij opgenomen ivm de verlenging van de grafrechten van mijn (stief)zoontje en ik heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem te informeren en toestemming te vragen voor het maken van de foto's.

Althans, ik ben er vanuit gegaan dat hier nog niemand mee bezig is, ofwel?? In dat geval zal ik een ander kerkhof onder mijn hoede gaan nemen.

3

(8 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Allereerst mijn complimenten voor de website. Een zeer informatieve site.
Zelf ben ik sinds kort bezig met genealogie en nieuwgierig naar allerlei informatiebronnen.
Wat ik me afvraag bij uw gegevensbron: hoe gaat dit fotograferen in zijn werk? Gebeurt dit door een fotograaf plus een assistent die de gegevens van de grafzerken noteert of wordt alles door één persoon gedaan?
Wordt de camera op een statief geplaatst of wordt er "uit de hand geschoten"?
Kortom, ik ben nieuwsgierig naar de werkwijze van de fotografen.

Waarom mijn vragen?
Fotograferen is mijn liefhebberij (Canon EOS 350D) en misschien dat ik op korte termijn vrije tijd kan vrijmaken om bijv. grafstenen in het zuiden van Limburg te fotograferen. Zelf woon ik naast het kerkhof in Kerensheide te  STEIN LB), maar daar is al een vrijwilliger actief.