1

(5 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo.

Ga naar Informatie > FAQ en meld daar met oude en nieuwe wachtwoord.

2

(1 reacties, geschreven in Welkom)

Hoe vraag ik een foto aan?
Foto's aanvragen gaat via de op de homepage aangegeven stappen.
Namen aan de aanvraaglijst toevoegen kunt u doen door, bij een naam, te klikken op "Voeg foto toe aan aanvraaglijst". Vervolgens klikt u door naar de lijst of klikt u op Mijn graftombe.nl > aanvraaglijst in het hoofdmenu.
Voor het aanvragen van een foto heeft u een gebruikersaccount nodig.

3

(5 reacties, geschreven in Algemeen)

Hallo Johan,

Johan Groen en Aaltje Immenga gevonden.
Via: online-begraafplaatsen.nl
Hervormde Begraafplaats De Uilenhof Schildwolde ⇒ Persoonslijst ⇒ Grafinformatie

Johan 01-05-1896 - 18-03-1962
Aaltje Jantiene 30-09-1899 - 09-06-1975

Groeten Cor

4

(1 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo Natasha,
Op het internet vond ik vele keren Willem Elisa.
Enkele heb ik hieronder gezet.
Foto's gaan helaas niet mee.
Sites: https://www.cultuurarchief.nl/kunstenaa … willem.htm
https://www.bing.com/searchq=willem+e+r … ;FORM=PERE

Groeten Cor


Roelofs Willem Elisa
Willem Elisa Roelofs was een Nederlandse kunstenaar geboren in België in Schaarbeek in 1874 en overleden in 1940 te Den Haan. Hij was een aquarellist, etser, lithograaf, schilder, tekenaar en vervaardiger van houtsnedes. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie van beeldende kunsten (Den Haag). Hij schilderde voornamelijk bloemstillevens, diervoorstellingen (genre), figuurvoorstellingen, genrevoorstellingen, landschappen (als genre), stadsgezichten en visstillevens. Werk van zijn hand in bezit van onder meer Haags Gemeentemuseum en Frans Halsmuseum te Haarlem (RKD).

Roelofs (Jr.), Willem Elisa
Willem Roelofs Jr. (naamvariant: Willem Elisa Roelofs; signeerde als W.E. Roelofs jr. of Willem E. Roelofs jr.; monogrammeerde als: WER.jr) werd op 24 april 1874 in Schaarbeek (België) geboren en overleed op 2 juni 1940 in Den Haag. Hij was de zoon van de zeer bekende Belgische schilder Willem Roelofs en broer van O.W.A(lbert). Roelofs.

Willem jr. volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast volgde hij lessen bij Frits Jansen en bij zijn eigen vader Willem Roelofs. Zelf werd hij later onder andere de leraar van Anna Bentinck, George Birnie, Lize Duyvis, Catharina Maria Hendrika Eigeman, Greet Feuerstein, Henriëtte Adriana Anette van der Goes, Jan Jacob Lodewijk ten Kate, Wally Kraemer, Catharina Elisabeth Mirandolle, Frosine Montijn-Ziedses des Plantes en Dorine van Oijen.

Aanvankelijk was hij actief  als kunstenaar in Brussel maar de meeste tijd bracht hij door in Nederland (Den Haag, Scheveningen, Voorburg).

Willem was zowel een getalenteerd aquarellist en etser als lithograaf, schilder tekenaar en vervaardiger van houtsneden.

Hij concentreerde zich vooral op (bloem)-stillevens, genre-, dier- en figuurvoorstellingen, landschappen en stadsgezichten.

Roelofs jr. was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam en van Pulchri Studio en de Hollandse Teekenmaatschappij beide laatsten in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Eemans, Hostyn / Rappard, Van der Smit-Meijer / Will, Van Kalmthout 1998, Jacobs, Den Hartog / Gerards, Jonkman / Geudeker.


KunstenaarsKunstwerkenOpinieWinkel
Willem Roelofs (1822-1897)
Tekst: Ruud van Capelleveen,
Auteur van Kunstbegrip en Kijken naar Kunst
Nederlandse kunstenaar
Willem Roelofs: In 't Gein bij Abcoude
Willem Roelofs: In 't Gein bij Abcoude
Willem Roelofs was een Nederlandse kunstschilder, aquarellist, lithograaf en etser. Roelofs is vooral bekend geworden als schilder van landschappen. Hij wordt gezien als een overgangsfiguur tussen het romantische classicisme en het latere impressionisme van de Haagse School.
Opleiding
Willem Roelofs werd op 10 maart 1822 geboren in Amsterdam. Hij was de zoon van een steenbakker. De familie verhuisde naar Utrecht toen Willem vier jaar oud was. Hij kreeg daar les van de amateurschilder A. H. de Winter. Later was Roelofs leerling van Hendrikus van de Sande Bakhuyzen. Hij studeerde ook aan de academie in Den Haag. Hij was in 1847 betrokken bij de oprichting van het Haagse kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio. In 1847 ging hij in Brussel wonen. Hij bleef er tot 1887. In de Belgische hoofdstad was Roelofs in 1856 betrokken bij de oprichting van Société Royale Belge des Aquarellistes. In 1851 bezocht hij voor de eerste keer de streek Barbizon in Frankrijk. Hij zou er later nog vaak terugkeren.
Haagse School
In Brussel werd Roelofs leraar van Hendrik Willem Mesdag. Roelofs bracht zijn geestdrift voor het schilderen in de natuur over aan Mesdag en andere tijdgenoten. Vooral zijn vroege landschappen met hoge wolkenluchten en waterpartijen maakten indruk. Hierdoor wordt hij gezien als een belangrijke voorloper en inspirator van de schilders van de Haagse School. Roelofs bracht vanaf 1856 geregeld de zomermaanden door in Nederland. Hij schilderde onder meer in 't Gooi, de Vecht en Geinstreek en Zuid-Holland, waar hij vooral werkte bij de plaatsen Gouda, Reeuwijk en Leidschendam.
Insecten
Roelofs was een echte natuurliefhebber. Hij hield zich ook bezig met entomologie, de studie van insecten. Roelofs specialiseerde zich in snuitkevers. Hij publiceerde hierover in wetenschappelijke tijdschriften. In 1855 richtte hij de Belgische Vereniging voor Entomologie op. Hij is nog enige tijd voorzitter van deze vereniging geweest.
Overlijden
In 1870 overleed zijn eerste echtgenote. Roelofs hertrouwde drie jaar later met Albertine Vertommen. Uit dit huwelijk werden de zoons Willem Elisa (1874-1940) en Otto Willem Albert (1877-1920) geboren. Beide zoons zouden ook kunstschilder worden. In verband met de opvoeding van deze zonen keerde Willem Roelofs terug naar Nederland. Het gezin vestigde zich in Den Haag. Willem Roelofs overleed op 12 mei 1897 tijdens een bezoek aan zijn zwager in Berchem, een dorp bij Antwerpen dat in 1983 werd geannexeerd.

Kunstbegrip: Columns over kunst en kunstenaars
Lees: Kunstbegrip: Columns over kunst en kunstenaars
Willem Roelofs bij Abcoude
Willem Roelofs: In 't Gein bij AbcoudeWillem Roelofs, een schilder van de Haagse School, legde aan het einde van de jaren vijftig van de negentiende eeuw twee vissers vast bij een molen aan het Gein. Het Gein is een zes kilometer lang riviertje tussen Driemond en Abcoude.
Willem Roelofs bij Abcoude
PS
Wie leest weet meer en begrijpt beter. In onze gewaarde nieuwsbrief schenken we ook veel aandacht aan kunst en kunstenaars. Lees Kunstbegrip als u meer wilt weten over de belangrijkste kunststromingen en kunstenaars.

Ontvang elke werkdag gratis geschiedenis per e-mail
Kunstbegrip
Kunstbegrip'Kunstbegrip: columns over kunst en kunstenaars' van Ruud van Capelleveen is een interessante en afwisselende publicatie en mede daarom geschikt voor elke kunstliefhebber.
Met deze uitgave komt u veel te weten over de belangrijkste kunststromingen en kunstenaars uit met name de laatste eeuw.
Bekijk: Kunstbegrip


Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Willem Roelofs

Portret van Willem Roelofs door Jozef Israëls
Persoonsgegevens
Geboren    Amsterdam, 10 maart 1822
Overleden    Berchem, 12 mei 1897
Geboorteland    Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit    Nederlands
Beroep(en)    kunstschilder, aquarellist, etser, lithograaf
Oriënterende gegevens
Jaren actief    1837 - 1897
Stijl(en)    Haagse School
Bekende werken    De Regenboog
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon      Kunst & Cultuur
Op andere Wikimedia-projecten
Media op Commons Classificatie op Wikispecies Citaten op Wikiquote
Willem Roelofs (Amsterdam, 10 maart 1822 - Berchem, 12 mei 1897) was een Nederlands kunstschilder, aquarellist, etser en lithograaf[1]; het landschap was zijn onderwerp.

Leven en werk
Naast een opleiding aan de Haagse Academie van 1839 tot 1840, was Roelofs ook leerling van Hendrikus van de Sande Bakhuyzen.

Roelofs was een van de voorlopers van de vernieuwing in de Nederlandse schilderkunst; vanuit het romantische classicisme uit het begin van de 19e eeuw ontwikkelde hij zich naar het impressionisme van de Haagse School. Hij was niet slechts schilder, maar tekende ook en maakte aquarellen, etsen en lithografieën.

Pulchri Studio
In 1847 was hij betrokken bij de oprichting van het Haagse kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio, ten huize van Jan Hardenberg, samen met Johan Hendrik Weissenbruch, Jan Weissenbruch, Jan Frederik van Deventer, Willem Antonie van Deventer, Jacob Jan van der Maaten, F.H. Michaël, B.J. van Hove en Johannes Bosboom.

Leerlingen

In 't Gein bij Abcoude, (ca. 1855-1860), Rijksmuseum Amsterdam
In 1847 verliet hij vrij plotseling Den Haag en ging te Brussel wonen; hij bleef er tot in 1887. Van 1866 tot 1869 leidde hij daar Hendrik Willem Mesdag op, die zou uitgroeien tot een der grootmeesters van de Haagse School. Andere leerlingen waren Paul Joseph Constantin Gabriël, Jan Theodoor Kruseman, Alexander Mollinger en Frans Smissaert.

Barbizon
In 1851 verloor hij zijn hart aan Barbizon. Hij keerde er terug in 1852 en 1855. Te Brussel hielp hij mee bij de stichting van de Société Royale Belge des Aquarellistes in 1856. Vooral zijn vroege landschappen, met hoge wolkenluchten, stemmige waterpartijen en bevolkt met vee, zijn typerend voor de School van Barbizon. Onmiskenbaar bracht hij zijn geestdrift voor deze natuurschilders over op de latere Haagse School.

Entomologie
Naast de schilderkunst hield Roelofs zich ook bezig met entomologie, waarbij hij zich specialiseerde in snuitkevers. Hij publiceerde hierover in wetenschappelijke tijdschriften en determineerde deze voor het Natuurhistorisch Museum in Leiden (opgegaan in het huidige Naturalis). In 1855 richtte hij de Belgische Vereniging voor Entomologie op, waarvan hij in 1878 voorzitter werd.

Overzichtstentoonstelling
In 2006 en 2007 werd na lange tijd weer een overzichtstentoonstelling van het werk van Roelofs gehouden onder de titel De adem der natuur, eerst in Museum Jan Cunen in Oss (26 november 2006-25 februari 2007) en daarna in de Kunsthal Rotterdam (17 maart-13 mei 2007). Bij de tentoonstelling verscheen een monografie met catalogus.

Galerij van werken
Gezicht op de Rijn in Duitsland (1842), olieverf op paneel, Kunstmuseum Den Haag
Gezicht op de Rijn in Duitsland (1842), olieverf op paneel, Kunstmuseum Den Haag

Dorpsherberg aan dorpsstraat (1843), olieverf
Dorpsherberg aan dorpsstraat (1843), olieverf

Landschap bij naderend onweer (1850), olieverf op doek, Rijksmuseum Amsterdam
Landschap bij naderend onweer (1850), olieverf op doek, Rijksmuseum Amsterdam

Het aanmeren van de boot bij de boerderij (ca. 1875)
Het aanmeren van de boot bij de boerderij (ca. 1875)

De Regenboog (1875), olieverf op doek, Kunstmuseum Den Haag
De Regenboog (1875), olieverf op doek, Kunstmuseum Den Haag

Weidelandschap met vee (c. 1880), olieverf op paneel, Rijksmuseum Amsterdam
Weidelandschap met vee (c. 1880), olieverf op paneel, Rijksmuseum Amsterdam
Externe links
biografische gegevens van W. Roelofs, op de Kunstbus
biografische gegevens, signaturen en leerlingen van Roelofs, op Artindex
Bronnen, noten en/of referenties
H.F.W. Jeltes, Willem Roelofs. Bijzonderheden betreffende zijn leven en zijn werk, Amsterdam, 1911
Saskia de Bodt, Halverwege Parijs. Willem Roelofs en de Nederlandse schilderskolonie in Brussel 1840-1890, Gent, 1995, ISBN 905349183X
Marjan van Heteren e.a., Willem Roelofs, 1822-1897. De adem der natuur, Bussum, 2006, ISBN 9068684329
Biografische gegevens bij het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Bibliografische informatie
Categorieën: Nederlands aquarellistNederlands etserNederlands kunstschilderNederlands lithograafSchilder van de Haagse School
Helaas wordt zijn foto en schilderijen hierbij niet weergegeven.
Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Roelofs

5

(1 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Hallo Noah,

Bedankt voor de melding.
Is gewijzigd, want 140 jaar is nog nooit voorgekomen.
Groeten Cor.

6

(1 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Hallo J. Lont,

Het jaartal is gewijzigd in 1887.

Anders was zij 108 jr. geworden.

Groeten Cor

7

(6 reacties, geschreven in Vrijwilligers)

Hallo Bart,

Succes met de opname.

Lees t. z. t. het wel op graftombe.

Groeten Cor

8

(6 reacties, geschreven in Vrijwilligers)

Hallo Bart,

Succes er mee.
We hopen op alle stenen van Klein Maarslag.

Bestaat er ook een kerkhof  Groot Maarslag ?.

Groeten Cor.

9

(6 reacties, geschreven in Vrijwilligers)

Hallo Bart,

Alle info  is hier welkom.

Groeten Cor

10

(11 reacties, geschreven in Algemeen)

Peter,

Zie hierboven.

Moet aangevraagd worden.

Groeten,
Cor

11

(1 reacties, geschreven in Algemeen)

Hallo Herman,

Foto is via de normale route aan te vragen.

Via zoek plaats: Klazienaveen rk.

En dan: Hermann Heinrich Kolmer.
Dan komt Maria Dekkers ook mee.

Succes,
Cor

Hallo g.postma17

Antwoord a vind ik persoonlijk onzin.
Doe ik niet.

Antwoord b:
Je hoeft alleen de nieuwere graven graven te fotograferen.
Als de nieuwste update is van bijvoorbeeld januari 2015, dan fotografeer ik vanaf januari 2014.
Dit omdat niet iedereen even vlot is met het stellen vaan een graftombeornament.
Degenen die intussen er al staan gooi ik weer weg in mijn bestand, voordat ik het upload. 

Gerrit succes,

Groeten Cor

13

(3 reacties, geschreven in Welkom)

Hallo Gerrit,

Overleg gehad met Willem Hovinga.

Inde 1e plaats : hij is geen beheerder van welke begraafplaats dan ook.
Dus die kom je dus vast niet tegen.

Hij is beheerder van de website graftombe.nl

Wat je met registratie was ons niet heel duidelijk.
Maar ik neem aan dat je bedoelde dat je of een nieuwe begraafplaats op de foto wilde zetten of
een update van nieuwe begraafplaatsen.
Daarom stuur ik je apart 4 files, want dat kan niet vanaf dit forum.

Groeten Cor

14

(0 reacties, geschreven in Uw website)

https://www.wikitree.com/
WikiTree: de gratis stamboom
Een gemeenschap van genealogen die de menselijke familie verbinden met één GRATIS en nauwkeurige stamboom met behulp van traditionele genealogie en DNA-testen.

https://www.wikitree.com/wiki/Special:SearchPerson
Stamboom zoeken - WikiTree
Zoek eerst naar een persoon · Geavanceerde opties: · Trefwoorden geboorteplaats: · Sleutelwoord(en) over overlijdenslocatie: etc.
Voornaam vader: · Achternaam vader: · Moeders

15

(1 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Hallo,

Bedankt voor de melding.
De naam is gewijzigd.
Mooie letters, maar minder gemakkelijk te lezen.

Dat er maar 1 Jimminga op de site stond, daardoor snel te vinden.

Bij een veel voorkomende naam (zoals de jong,  de vries etc) heb ik meer gegevens nodig.

Cor

16

(2 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Franz,

Info zal / is naar jou toegezonden.

Groeten Cor

17

(3 reacties, geschreven in Welkom)

Hallo,

Het is bij W Hovinga niet bekend wie de vrijwilliger is.
Was het wel bekend dan zal dit toch niet gedeeld worden.
Vrijwilligers hebben geen behoefte om van iedereen maar vragen te krijgen.
Zij hebben hun inspanning gedaan en daarmee sluiten ze het af.

Voor vragen over monumenten moet je maar op zoek naar de beheerder aldaar of de gemeente.
Of je gaat zelf maar naar Bedum !!

Het is trouwens raar om te eisen dat je binnen één dag antwoord moet hebben.
W Hovinga besteed alle dagen diverse uren aan Graftombe.
Allemaal vrijwilligerswerk, en meestal kost zoiets de vrijwilliger ook nog geld.

Er zijn bedrijven waar je tot soms 6 weken moet wachten op een reaktie.
Terwijl men bij dat bedrijf klient bent en aan hun betaald.

18

(2 reacties, geschreven in Gezocht)

Hallo Peter,

Geen antwoord op de vraag.

Kan hij gecremeerd zijn.

Doet mij denken aan vroegere buren.

Man overleed en werd gecremeerd.
Vrouw overleed later en werd begraven, en zijn urn zou dan ook in dat graf komen.
In één goed huwelijk, 2 verschillende keuzes.

Misschien toch bij crematoria zoeken.

Ook ik kon niets online vinden.

In Tresoar.nl (prov. archief Friesland) zijn 2 boeken stamboom Kroes.


Kroes : stamboom 1741-1997
AuteursHJ Kroes
Gedrukt boek1997.
Zaandam : H.J. Kroes, 1997.
Beschikbaar
Tresoar, Tresoar magazijn (uitleenbaar)
Pc 12535
2
Stamboom Kroes
AuteursThFC Louwers 1942-
Gedrukt boek[ca. 1990]
[Geldrop : T. Louwers], [ca. 1990]
Beschikbaar
Tresoar, Tresoar open opstelling (ter inzage)
GEN in: 15.22.08 louw

Misschien bestellen bij jouw plaatselijke bibliotheek ?
Of in de buurt in het archief zoeken / vragen.
Zoals:  https://www.geldersarchief.nl/  met evt. daar andere boeken.
Of   https://drentsarchief.nl

Succes met de zoektocht.

Hallo Hub,

Dank voor de melding.

Beide datums zijn gewijzigd.
Vooral een 3, 6, 9 en 8 zorgen wel voor fouten door vuil, zonweerkaatsing of een natte steen.
Moest de begraafplaats even zoeken via de zoekoptie.
Gelukkig niet de Jong, de Boer of de Vries !

20

(3 reacties, geschreven in Algemeen)

Staat direkt na   www.graftombe.nl

Niet via het Forum.

21

(1 reacties, geschreven in Algemeen)

Zie : Informatie > FAQ.

22

(2 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo,

Even overleg gehad met de beheerder.

Diverse zendingen ontvangt hij weer terug met melding van emaladres onbekend.

Probeer een nieuwe aanvraag en let op het juiste emailadres van jou.

Zien hoe dit afloopt.

23

(2 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo Roggebot,

Wat ik kan bedenken dat je misschien ??? niet op (weet u het zeker) op OK klikt .
Bericht is naar de beheerder gezonden.

24

(3 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Hallo Dinja,

Dit echtpaar heeft een grafsteen in Leens, niet in Uithuizen volgens graftombe.nl.

Heb meerdere gegevens aangepast.

Hall Sjef,

Op de steen Tine Wesseling :   * 4-10-1917    +8-6-2001

Bertus klopt wel.

Bestand is aangepast.

Dank je voor de melding.

Groeten Cor