26

(28 reacties, geschreven in Updates)

Graftombe.nl draait nu al een paar jaar, met af en toe wat nieuwe toevoegingen, zoals het nu draait .

Wij willen u vragen aan te geven wat u nog mist. Heeft u nog ideeën voor de huidige website, dan horen wij dat graag. Alle tips/ideeën die de website nog beter kunnen maken zijn welkom.

27

(2 reacties, geschreven in Aankondigingen)

De verhuizing is voltooid. Loopt u tegen problemen aan, dan horen wij het graag.

28

(2 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Na een tijdje wikken en wegen hebben we besloten Graftombe.nl en alle bijkomende zaken onder te brengen bij een andere organisatie. Niet omdat we totaal ontevreden zijn over de huidige hosting provider, maar omdat we meer mogelijkheden willen die momenteel niet aangeboden worden.

Wat en wanneer?
We zijn bezig de nieuwe plek in te richten en hopen de verhuizing klaar te hebben rond zaterdag 17 november.

Wat houdt dit in voor u?
Het kan zijn dat u in de week naar de verhuizing toe niet in staat bent om de huidige website te bezoeken. Om de verhuizing goed te laten verlopen zullen we de website tijdelijk moeten sluiten om de website vervolgens te verplaatsen. Dit verhuizen zal hooguit een uur duren.

Alvast onze excuses voor het ongemak.

29

(17 reacties, geschreven in Updates)

sgreven, ik begrijp dat inderdaad niet alle door u aangedragen updates doorgevoerd zijn. Ik ken de exacte details over het e-mailverkeer tussen u en Willem niet, toch moet ik concluderen dat uw uitspraak niet helemaal correct is. Er zijn weldegelijk namen te vinden die na 2002, om precies te zijn 34. Ik denk dat ik wel voor de andere bezoekers kan spreken dat het zeer spijtig is dat u geen ondersteuning meer wil aanbieden.

30

(4 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Willem heeft ooit een keer de trim-functie van het forum gebruikt. Deze functie verwijderd alle berichten van x dagen oud. Het oudste bericht op het forum lijkt van rond okt. 2007 te zijn, dus zal je bericht wel verwijderd zijn door de trim-functie.

31

(4 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

De zoekfunctie werkt perfect. De enige post van jouw die (nog) bestaat met daarin "Indijk"  is deze post.

32

(1 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Beste bezoeker,

Zoals u wellicht gemerkt heeft is Graftombe.nl al enige tijd niet bereikbaar. Sinds Zaterdag 29 September kampt de server waar de website op draait met serieuze problemen.

Wat is er fout gegaan?

Normaal gesproken zijn dit soort problemen binnen een aantal dagen op te lossen door een back-up terug te plaatsen. Helaas is dit het punt waar het fout gegaan is. De back-ups die we hadden moeten maken, die zijn niet gemaakt. Eerst hebben we geprobeerd om alle data van de huidige website terug te halen, dit bleek helaas niet succesvol. Deze week is besloten om alles opnieuw te installeren en een verouderde back-up terug te plaatsen. Dit houdt in dat alles wat tussen 21 juli en 29 september dit jaar op de website geplaatst is weg zal zijn en dus opnieuw geplaatst zal moeten worden. Ook zullen gebruikers die zich tussen 21 juli en 29 september hebben aangemeld zich opnieuw moeten aanmelden.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk simpel: we moeten back-ups maken. We gaan een plan opzetten hoe we dit exact willen en gaan realiseren.
We zijn dus weer op het punt waar we waren op 21 Juli 2012. Vanaf dit punt zullen we weer toe moeten werken naar het punt waarop we waren op 29 september.

Op het moment van schrijven zijn alle plaatsen die tussen 21 juli en 29 september geplaatst zijn weer op de website gevinden. Alle losse updates zijn echter nog niet weer toegevoegd. Fouten die gemeld zijn via het forum en doorgevoerd zijn op de websites, zijn weg en zullen opnieuw gemeld moeten worden.

33

(5 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Ik moet je helaas teleurstellen Cor. Het zijn er 'maar' negenendertigduizend negenhonderd en nog wat. Er zaten nog zo'n honderd spamaccounts tussen, die heb ik nu verwijderd. Ik heb vast niet alles gehad, maar veel zullen er niet meer zijn.

34

(4 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo, zelf kunt u dit niet doen, maar wij kunnen dit voor u doen. Als u wil bevestigen dat u account verwijderd moet worden, dan zullen wij dat voor u regelen.

35

(11 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

*¹ Gegevens van recent overleden personen worden niet weergeven op het openbare gedeelte van graftombe.nl. Klik hier om in te loggen.

smile

36

(24 reacties, geschreven in Welkom)

Als u even kan laten weten hoe/waarmee, welke gebruikersnaam, u probeert in te loggen, dan kan ik u verder helpen. Dat mag via dit forum of via info@graftombe.nl

37

(12 reacties, geschreven in Welkom)

Gerits, ik heb uw wachtwoord veranderd en via e-mail naar u toegestuurd. Dit zou het probleem moeten oplossen.

Sorteren? Is dat echt nodig? Het is misschien leuk om het zo te zien in Excel, maar voor de website maakt het weinig uit.

39

(5 reacties, geschreven in Updates)

Om het aantal zoekresultaten enigszins in de perken te houden worden er maximaal 500 namen weergegeven. Wanneer u iemand zoekt, waarvan u de voornaam weet, dan zou u die gewoon bij 'voornaam' moeten invullen. Weet u alleen dat de voornaam begint met een 'H' dan kunt u ook zoeken op 'H%'.

40

(1 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Dat kunt u niet zelf doen. In principe verwijderen wij geen berichten, misschien heeft iemand anders er nog wat aan in de toekomst. Om welk bericht gaat het?

41

(2 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Robertf, als je even reageert op de mail met de melding dat je een verkeerde fout hebt ontvangen, dan stuurt Willem je vast de goede.

42

(0 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Dit jaar is weer bijna ten einde. Een goed moment om eens te bekijken hoe het met graftombe.nl gaat.

http://www.graftombe.nl/stats2010/uniek.png

Over de bezoekers
In 2010 bezochten per dag 1300-2700 verschillende mensen Graftombe.nl. In totaal werd Graftombe.nl door 365.000 verschillende mensen bezocht. Wanneer alle bezoekers geteld worden, waar soms ook dubbele tussen zitten, dan komt het uit op 750.000 bezoekers. Deze 750.000 bezoekers bekeken samen ruim 11 miljoen pagina's.

Van de 750.000 bezoekers kwamen er bijna 400.000 via een zoekmachine, bijna 175.000 wisten Graftombe.nl zelf te vinden, de rest kwam via een andere website.

Over Graftombe.nl
Het jaar 2010 is voor Graftombe.nl het jaar waarin de nieuwe website gelanceerd is. De layout ( met dank aan Mensenlinq ) en de code zijn beide vanaf de grond toe opnieuw opgebouwd tot wat het nu is. Ook is in dit jaar de achternamenmonitor gelanceerd. Met deze namenmonitor kan men via e-mail op de hoogte gehouden worden van namen die geplaatst worden op Graftombe.nl

Sinds de nieuwe website online geplaatst is, zijn er 114 begraafplaatsen op Graftombe.nl geplaatst, daarmee komt het aantal namen op bijna anderhalf miljoen. Deze namen zijn ondergebracht in 1593 begraafplaatsen en 266 gemeentes.

Er zijn bijna 13.000 fotoaanvragen verstuurd met in totaal 35.000 foto's. Twee personen wisten meer dan 150 fotoaanvragen te versturen.

Op naar 2011! Namens Graftombe.nl een goede jaarwisseling toegewenst.

43

(0 reacties, geschreven in Updates)

Sinds vandaag heeft Graftombe.nl een eigen achternamenmonitor. Met behulp van dit systeem blijft u altijd op de hoogte van nieuwe namen op Graftombe.nl.

Namen toevoegen kan door te klikken op "Voeg toe aan namenmonitor", rechts in het menu wanneer u de details van een graf bekijkt. Of u kunt handmatig een achternaam toevoegen door hier in te voeren en te klikken op "Toevoegen"

44

(2 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Het is inderdaad zo dat het mis gaat, tijdens een kleine update is er wat mis gegaan. Dit wordt zo snel mogelijk opgelost.
Excuses voor het ongemak.

Probleem is inmiddels verholpen.

45

(14 reacties, geschreven in Welkom)

Er is een fout in het systeen geslopen. Morgenmiddag of avond zou het opgelost moeten zijn.

46

(4 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Capaciteit is het probleem niet echt. Technisch is het perfect mogelijk. De keus om het op deze manier te doen, is door Willem gemaakt. Ik heb het er weleens met Willem over gehad, toen hebben we besloten het voorlopig te laten bij de huidige methode

47

(13 reacties, geschreven in Updates)

Cor en Leeuw,

Mijn fout. Er is een foutje in het systeem geslopen die ik opgelost heb. Ik heb dat probleem vanmorgen al opgelost, maar ben dit vergeten te vermelden.

48

(17 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Hallo,

Het korte antwoord is: Nee.

Het wat langere antwoord is ook Nee. Dit om de 'eenvoudige' redenen dat de database hier het vrij zwaar mee zal hebben. Een mogelijkheid om iets soortgelijks te doen is door te zoeken op "a%nema", "b%nema" etc. Ook hier heeft de database het vrij zwaar mee en het kost even wat tijd, maar het geeft u toch de mogelijkheid te zoeken naar wat u wilt.

49

(2 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Cor, het gaat om het fotomandje. Zal dat zo spoedig mogelijk aanpassen.

50

(4 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Ik heb zo'n vermoeden dat Willem je is voor geweest Cor.