1

(2 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Het wachtwoord kan worden opgegeven na het bevestigen van het account via de email die toegestuurd wordt.

2

(3 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Per abuis werd er altijd "bla" getoond bij het zoeken. Is nu opgelost.

3

(15 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Cor, ruding heeft gelijk. Dit moet al ruim 7 zeven jaar zo zijn en is blijkbaar nog nooit iemand opgevallen. Het plaatje van overijssel is inderdaad hetzelfde als die van noord-brabant.

Dit wel bij graftombe/de server in combinatie met hotmail zitten, maar daar kan ik momenteel weinig(lees: niks) aan doen. Vanaf hier lijkt het alsof de mail wel bij hotmail wordt afgeleverd.

5

(0 reacties, geschreven in Updates)

Er zijn een paar aanpassingen gedaan:

Layout
De layout is compleet opnieuw opgebouwd. De pagina's zijn iets versimpeld en de pagina's zijn niet meer opgebouwd uit afbeeldingen, maar is HTML en CSS gebruikt daar waar mogelijk. Mobiele browsers krijgen nu een iets mobielere versie van de website voorgeschoteld.
In principe werkt de website nog in alle browsers. Alleen in Internet Explorer 8 krijgt u een iets andere website te zien, dan in andere browsers.

Aanvullingen/correcties
Melden van fouten kan nu een formulier te openen bij de naam details.

Zoeken
De limiet op aantal resultaten bij het zoeken is opgeheven.

6

(28 reacties, geschreven in Updates)

Het is technisch wel mogelijk, maar voorlopig hebben we deze toevoeging aan het zoeksysteem niet op de planning staan.

7

(9 reacties, geschreven in Updates)

Sommige links werken inderdaad niet. Er worden op de achtergrond wat aanpassingen gedaan en dit is daar een gevolg van.

8

(9 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Nergens, behalve hier op het forum, wordt nog verwezen naar "fotomandje" toch?

9

(9 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Nee, foto's zijn alleen op te vragen. Niet te bekijken via de website.

10

(3 reacties, geschreven in Vrijwilligers)

Deze foto's kan je eerst verkleinen tot bijv. 800 x 600.
Dat scheelt veel tijd t.o.v. de ca. 10 Megapixels die tegenwoordig

Ik wil geen discussie starten over het formaat, maar met de internetsnelheid van tegenwoordig, zou ik toch voor een wat groter formaat gaan. Eenmaal verkleind en je zal ze nooit meer kunnen vergroten.

11

(11 reacties, geschreven in Updates)

Om even te quoten uit een ander topic ( http://www.graftombe.nl/forum/viewtopic.php?id=3477 )

En bij aanvullingen: volgens Burgerlijke Stand geboren in 1902, zie:
http://www.allefriezen.nl/nl/component/ … g&lp=1
En eventueel zou je in de aanvullingen ook nog de ouders kunnen vermelden.............dit naar aanleiding van een discussie elders op het forum !
Feit is dat de naastgelegen steen van de ouders is: Ulfert van Meekeren en Eelk Steigenga :-)
En misschien kun je ook nog de geboorteplaats Hindeloopen vermelden want die staat in de akte.
En ze heeft geen beroep en........

Waar ligt de grens? Wie wat geeft aan dat het wel of niet bij aanvullingen moet komen? Momenteel is die grens vaag of misschien zelfs er helemaal niet.

Bijvoorbeeld  de extra informatie bij de naam die in het topic van Maikel staat:

Volgens akte 25 Hindeloopen is ze geboren op 10-11-1901 te Hindeloopen.
Ouders: Ulfert van Meekeren en Eelk Steigenga.

Er wordt aangegeven Akte 25 etc, puur afgaande op wat Cor eerder zei: "In Friesland is Tresoar wel bekend, maar in de rest van de wereld ???". Dan is de toevoeging van hierboven dus nog steeds weinig informatie. Het is totaal niet duidelijk waar deze informatie vandaan komt. Als er al aanvullingen geplaatst worden, dan lijkt het mij dat je ALTIJD een bronvermelding wilt hebben ( met een link indien mogelijk )

En eventueel zou je in de aanvullingen ook nog de ouders kunnen vermelden.............dit naar aanleiding van een discussie elders op het forum !
Feit is dat de naastgelegen steen van de ouders is: Ulfert van Meekeren en Eelk Steigenga :-)
En misschien kun je ook nog de geboorteplaats Hindeloopen vermelden want die staat in de akte.
En ze heeft geen beroep en........

Discussie over wel of geen aanvullingen graag op de daarvoor bestemde plek: http://www.graftombe.nl/forum/viewtopic.php?id=3465

13

(11 reacties, geschreven in Updates)

Hoewel ik me absoluut niet bezighoud met genealogie, sluit alles wat je zegt min of meer aan bij hoe ik er over denk. Het laatste punt lijkt me uitstekend en goed mogelijk, maar het moet hier denk ik duidelijke worden wie wat aangedragen heeft en wat er precies aangedragen is en met een duidelijk melding dat dit van externe (niet-geverifieerde)  bronnen komt.

Ik neem aan dat jij dus op "anders" gestemd hebt/zou hebben?

14

(1 reacties, geschreven in Gezocht)

Wellicht heeft u de graven af gevonden: http://graftombe.nl/names/info/1094982/jager_de . Foto's staan niet op graftombe.nl. Deze kunt u aanvragen door te klikken op "Voeg foto toe aan aanvraaglijst" rechts bij de persoonsinformatie.

15

(11 reacties, geschreven in Updates)

Niet meer mensen met een mening? smile

16

(11 reacties, geschreven in Updates)

Cor,

( maar zelfs de grafstenen zijn niet 100% betrouwbaar).

Graftombe.nl digitaliseert grafstenen, dus alles wat op een grafsteen staat is voor Graftombe.nl betrouwbaar. Of de gegevens daadwerkelijk kloppen is een volgende vraag. Bij aangedragen gegevens is de mogelijkheid tot 'controle' er in principe niet zonder externe bronnen te raadplegen ( en zelfs dan kunnen er fouten gemaakt worden )

Steffan, bij kiezen: Anders
kan alleen op deze manier gereageerd worden??

Ja

17

(11 reacties, geschreven in Updates)

Momenteel accepteert Graftombe.nl aanvullingen. Wij vroegen ons af wat u als bezoeker daarvan vindt. Vindt u het een toevoeging of gaat het te ver voor het doel dat Graftombe.nl heeft?

Doel: "Het doel van graftombe is zoveel mogelijk begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland te digitaliseren en dit op internet GRATIS beschikbaar te stellen voor genealogen en andere belangstellenden"

Wat beteft aanvullingen moeten wij vertrouwen op de goede wil van degene die de aanvulling geeft, eventueel controleren bij andere bronnen. Graag horen wij van u wat u vindt van de mogelijkheid tot aanvullingen geven die wij bieden. Wellicht heeft u ideeën over hoe Graftombe.nl beter om kan gaan met aangedragen aanvullingen. Met aanvullingen wordt bedoelt: geboortedatums, geboorteplaatsen etc. die niet op een grafsteen staan toch weergeven onder 'Extra informatie'.



Graag horen we van u waarom we het wel of niet moeten doen.

18

(2 reacties, geschreven in Gezocht)

Wellicht heeft u meer kans om in contact te komen via de optie "verzend forum email" in het profiel van Martin Huisman. ( http://www.graftombe.nl/forum/misc.php?email=61090 )

19

(4 reacties, geschreven in Aankondigingen)

Helaas, Graftombe.nl heeft niet gewonnen. Uiteraard niet getreurd, Graftombe.nl gaat ook door zonder deze prijs.

Wij feliciteren Roy Simons (mijnbouw.webklik.nl) met de geschiedenis online publieksprijs. Tegen 1800 stemmen kan natuurlijk niemand op.

Allen die op Graftombe.nl gestemd hebben: bedankt!

20

(2 reacties, geschreven in Welkom)

Al een tijdje geleden zijn de internetproviders Wanadoo en Orange opgeheven. Met deze opheffing zijn de e-mailadressen van beide bedrijven komen te vervallen. @wanadoo.nl en @orange.nl kunnen niet meer gebruikt worden. Het blijkt zo te zijn dat in het verleden mensen gebruik gemaakt hebben van een van deze inmiddels opgeheven e-mailadressen. Wij willen u vragen uw e-mailadres te wijzigen. Zonder deze wijziging kan u GEEN foto's meer aanvragen, omdat wij niet in bezit zijn van een correct e-mailadres. Dit wijzigen gaat als volgt:

- Klik, hier in het forum, in het het bovenste menu op "profiel".
- Klik op de link "Verander je e-mailadres" rechtsbovenin, naast "Verander je wachtwoord".
- Wijzig uw e-mailadres. Let op: u moet de wijziging bevestigen door op een activeringslink te klikken die u per e-mail binnen krijgt op door u aangegeven (nieuwe) e-mailadres.

Lukt het u niet om uw e-mailadres te wijzigen? Neem dat contact op met w.hovinga@home.nl

P.S. en waarom kan ik de fouten niet vet/bold weergeven ?

Dat kan je wel...

22

(28 reacties, geschreven in Updates)

M.A. Brandts Buis u bedoelt: http://www.graftombe.nl/NamesMonitor ? smile

23

(28 reacties, geschreven in Updates)

Het loopt niet echt storm inderdaad.

Dat eerst wat je aangeeft is al mogelijk, lijkt me.. Je tweede aanvulling. Ik vrees dat dat een beetje het doel van Graftombe.nl voorbij streeft.

Ik was eerlijk gezegd meer opzoek naar aanvullingen wat betreft de 'technische' mogelijkheden. Meer/andere zoekmogelijkheden en andere zaken die met het gebruik van de website te maken hebben.

24

(2 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Technisch is natuurlijk een heleboel mogelijk. Wat is het exact wat u hiermee wilt? Een lijst met namen die gevonden zijn doormiddel van uw gedcom-bestand? Wilt u direct foto's aanvragen? Hoeveel namen wilt u tegelijk opzoeken? etc.

De vorige versie van Graftombe.nl was (deels) beschikbaar in het Engels. Graag zouden we weer een versie van de website in het Engels hebben. Hiervoor zoeken wij iemand die ons kan helpen met het vertalen van de verschillende teksten naar het Engels. Denk u ons hiermee te kunnen helpen neem dan contact op per e-mail (info apenstaartje graftombe.nl) of verstuur een reactie hieronder.

Alvast bedankt voor uw reactie.