1

(2 reacties, geschreven in Uw website)

Als je mensen kent die in Muiden begraven zijn is dit een mooie site: http://begraveninmuiden.nl/ch_01.php

2

(2 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Hallo Cor,

Je hebt in zoverre gelijk dat de Kornelis die in Groningen overlijdt in 1945, dus dan toch een wijziging in de geboortedatum meer voor de hand ligt...:)

3

(2 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Ik zie op de begraafplaats Esserveld Kornelis de Vries (nummer 1334) met als geboortedatum 4-12-1827 en als overlijdensdatum 14-4-1945

In GenLias zie ik een 17-jarige Kornelis de Vries overleden te Groningen, dus vermoed ik dat het 1927 moet zijn. Vriendelijke groeten, Fred

Amsterdam Westgaarde ben ik al mee bezig (er staan al enkele velden op  de lijst). Het crematorium (de urnen sogeseit) komen later. Als iemand er verder mee wil is het natuurlijk prima.

Overigens valt ook Sloten onder Amsterdam (geannexeerd) en is daar ook ene kerk. Er zijn al een heleboel plaatsen te vinden op de link naar de begraafplaatsen in Noord Holland. Dubbel werk is zo vervelend.

5

(1 reacties, geschreven in Gezocht)

Dankzij de zegeningen van het internet en de digitalisering van de DTB en BS registers van (o.a.) Zaltbommel heb ik inmiddels een keurige kopie van de overlijdensakte van Herman van Alphen, te weten 14-12-1917. Een nieuwe bron dus vanuit de Bommelerwaard (http://www.streekarchiefbommelerwaard.n … Itemid=192). Vanuit die akte is ook te zien wat er gebeurt met de naam van zijn moeder die dan Pietje van Aken wordt genoemd. Petronella wordt dan Pietje (klinkt logisch) en de naam Donker wordt Van Aken. Zij is geboren in Neerijnen dus die link is helemaal niet voor de hand liggend. Maar dat is informatie die je kunt opslaan en wellicht later nog eens van pas komt.
Ik merk trouwens dat een reactie destijds inmiddels verdwenen is. Jammer. Het is soms niet alleen leuk maar ook leerzaam om een tread helemaal te volgen. Allemaal een geweldig 2009 met veel vondsten toegewenst!

6

(1 reacties, geschreven in Gezocht)

Gemelde Herman van Alphen is een directe voorvader van me. Helaas ben ik zijn overlijden nog nergens tegengekomen. De tijd is niet juist om een persoonskaart aan te vragen, en waar hij verbleef tijdens zijn huwelijk en later (omgeving Zoelen, Wadenoijen, Tiel) is geen overlijden te vinden.

Herman is geboren 13-4-1828, was timmerman, en zijn ouders waren Gerrit van Alphen en Petronella Donker. Meer gegevens zijn te vinden op http://www.homepages.hetnet.nl/~duifjes2/alphen.htm waar de genealogie Van Alphen is te zien. Elke aanvulling daar is trouwens welkom.

7

(9 reacties, geschreven in Vrijwilligers)

In het geval van Westgaarde kan ik melden dat er daar steeds bij staat welke vakken het betreft. Pas als ik klaar ben met heel Westgaarde zal dat ook op die manier verwoord worden. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met vak 1, de algemene graven. Ik heb er momenteel 800 ingevoerd en ik denk dat ik net over de helft ben.

8

(7 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

De vraag had ook genuanceerder gekend. En dat is niet lullig bedoeld, hoor!

Willem kennende zal je vraag op de gepaste wijze worden behandeld. Vriendelijke groeten terug.

9

(7 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Een grafsteen vinden van jezelf lijkt mij een uitermate vreemde gebeurtenis, normaal gesproken moet je daarvoor minstens overleden zijn...
Verder zijn er op deze site geen foto's van grafstenen te zien, wellicht even kijken naar de regel van je browser.
Vriendelijke groeten.

10

(7 reacties, geschreven in Algemeen)

Als ik het dus goed begrijp dan is het invullen van een achternaam voldoende om alle gegevens te verkrijgen, waaronder ook die van geruimde graven? In dat geval ben ik reuzegeintresseerd in de namen De Vries en Boer (deze namen zijn om te onderzoeken een loden last, maar toch...). Ziet iemand kans om voor mij iets van een print te maken en deze op te sturen? Ik woon nou niet bepaald om de hoek, en als ik al eens in Groningen ben, dan zijn het vooral de archieven die mijn eerste aandacht hebben. Bij voorbaat dank!

11

(4 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Er zijn (helaas) meerdere sides die hetzelfde werk verrichten. Makkelijker zou zijn als die allemaal gebundeld werden. De Oosterbegraafplaats is een megaklus, en als ik het goed gelezen heb zou het grafstenenproject in Noord Holland inmiddels wel begonnen zijn met het fotograferen van de stenen, en zijn die al een beetje te bekijken, maar moet er nog geindexeerd worden.

Je kunt de link gebruiken van graftombe.nl

Overigens doe ik momenteel Westgaarde, en ben momenteel bezig met de algemene graven, ik heb inmiddels een 500-tal graven gefotografeerd en ben aan het indexeren, maar ben nog niet op de helft van dit vak alleen al! Om maar een indruk te geven van de grootte van de begraafplaatsen.

Groeten, Fred

12

(9 reacties, geschreven in Vrijwilligers)

Dat gaat niet altijd op Cor. Ik ben bezig met Westgaarde, Amsterdam, elk veld telt minimaal 300 graven. Er zijn 16 velden, en dan heb ik de urnen er nog niet eens bij geteld. Ik verkies toch om mijn aandeel in delen aan te leveren.

13

(7 reacties, geschreven in Gezocht)

Hallo Francien,

sommige boeken bestaan alleen nog in de eigen verbeelding, en dienen door jezelf te worden geschreven. Op die manier verras je je pa zeker!  ;-)

14

(49 reacties, geschreven in Genealogie Software)

Ooit ben ik begonnen met de dos-versie van GensData, tot mijn tevredenheid. Naderhand kwamen er meer programma's met meer visuele handigheidjes en gemak, zodat Gensdata en het tijdje proberen met Hazadata achterhaald aandeden.
Vervolgens kwam Gensdata met een hele nieuw programma en dat heeft wat mij betreft alle benodigde toeters en bellen en werkt als een zonnetje. Maar het is net wat al eerder vermeld werd: vraag 50 genealogen hun favoriete programma en je krijgt 50 verschillende antwoorden.