1

(0 reacties, geschreven in Fouten/aanvullingen op de site)

Goedenavond,

Bij deze zou ik graag een foutieve spelling willen melden. smile Het gaat hierbij om fotonummers 222 en 223 van de begraafplaats in Roosteren (Limburg). Daar wordt van de heer Smeets (echtgenoot van Elisabeth Vanthoor) de voornaam gegeven als Theosorus, wat dus in werkelijkheid Theodorus is. smile

Met vriendelijke groeten,

Jörmungandr wink

2

(2 reacties, geschreven in Algemeen)

Ik zou aanraden om de nieuwste Gendalim-CD (versie 6) aan te schaffen, daar staan ook gegevens over Susteren op (voornamelijk uit de kerkboeken).

http://www.gendalim.nl/

3

(49 reacties, geschreven in Genealogie Software)

Ik heb altijd GeneWeb gebruikt, wat een heel fijn programma is voor beginners. Ik doe al jaren aan stamboomonderzoek en ik heb altijd met veel plezier met dit programma gewerkt, maar het wordt wel zo langzamerhand tijd voor een programma met meer mogelijkheden. Ik ben namelijk van plan om ook ooit een website op te zetten, en dan is het fijn als je een programma hebt dat automatisch de HTML voor je gegenereert, inplaats van dat je het zelf allemaal handmatig moet gaan doen. smile

Willem (beheerder) schreef:

Hallo

Bedankt voor het doorgeven.
Het is inmiddels aangepast.
Grafzerk is moeilijk te lezen vandaar geen datum's

Vrg, Willem

Dat had ik begrepen, ja. smile Gelukkig beschik ik over zijn gegevens door middel van stamboomonderzoek, en kon ik na het bezichtigen van het graf zelf bevestigen dat de juiste gegevens ook op de grafsteen staan. smile

In de databank zijn geen geboorte- en overlijdensdatum vermeld bij Hubert Alexander Paulis (fotonummer 1005), die begraven is op het kerkhof W.l.h.K. te Roermond.

Hij was geboren te Waldfeucht (Kreis Heinsberg te Duitsland) op 20 november 1858, en overleden te Roermond op 8 september 1937. Ten tijde van zijn overlijden was hij weduwnaar van Johanna Hubertina Sliepen.

6

(15 reacties, geschreven in Algemeen)

Het is, zoals al eerder is gezegd, ondoenlijk om continu bij te houden welke graven geruimd zijn. Maar, stel:

Iemand komt er achter dat een paar graven geruimd zijn. Deze graven staan gelukkig wel al op Graftombe.nl . Zou het dan niet handig zijn als deze persoon (die geen vrijwilliger van Graftombe.nl is) wél zou kunnen doorgeven dat die graven geruimd zijn, zodat het dan wordt verwerkt in de details van desbetreffende graven op deze site? (Bijvoorbeeld: "Dit graf is inmiddels geruimd.") Op deze manier voegt men dus alleen ruimings-informatie toe wanneer die daadwerkelijk vrijwillig door iemand wordt verstrekt, dan dat vrijwilligers van Graftombe.nl zelf actief op zoek moeten gaan naar die informatie.

Ik heb zelf natuurlijk geen goed idee van hoeveel gegevens men bij dit systeem zou ontvangen (ik houd deze site immers niet bij), maar vast minder dan 30 meldingen per week of iets dergelijks?

In ieder geval, het kwam gewoon bij me op. Misschien een leuk idee voor in de toekomst (wanneer alle kerkhoven in Nederland opgenomen zijn op Graftombe.nl). smile

7

(7 reacties, geschreven in Vragen/opmerkingen)

Ik snap het drama niet bij dit soort gevallen. Eenieder (wie weet wel 30 mensen per dag) die het bewuste kerkhof betreedt, kan het graf zien. De op het graf afgebeelde gegevens zijn dus openbaar. Wat is nu precies het verschil met iemand die het graf op Internet ziet?! Voor mij is het net zoiets als protesteren dat je je telefoongegevens niet op Internet in de virtuele telefoongids wilt hebben terwijl je er geen problemen mee hebt dat alles in het "reguliere" telefoonboek staat. Beetje krom, als je het mij vraagt!