1

Onderwerp: Onbereikbaarheid graftombe.nl

Beste bezoeker,

Zoals u wellicht gemerkt heeft is Graftombe.nl al enige tijd niet bereikbaar. Sinds Zaterdag 29 September kampt de server waar de website op draait met serieuze problemen.

Wat is er fout gegaan?

Normaal gesproken zijn dit soort problemen binnen een aantal dagen op te lossen door een back-up terug te plaatsen. Helaas is dit het punt waar het fout gegaan is. De back-ups die we hadden moeten maken, die zijn niet gemaakt. Eerst hebben we geprobeerd om alle data van de huidige website terug te halen, dit bleek helaas niet succesvol. Deze week is besloten om alles opnieuw te installeren en een verouderde back-up terug te plaatsen. Dit houdt in dat alles wat tussen 21 juli en 29 september dit jaar op de website geplaatst is weg zal zijn en dus opnieuw geplaatst zal moeten worden. Ook zullen gebruikers die zich tussen 21 juli en 29 september hebben aangemeld zich opnieuw moeten aanmelden.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk simpel: we moeten back-ups maken. We gaan een plan opzetten hoe we dit exact willen en gaan realiseren.
We zijn dus weer op het punt waar we waren op 21 Juli 2012. Vanaf dit punt zullen we weer toe moeten werken naar het punt waarop we waren op 29 september.

Op het moment van schrijven zijn alle plaatsen die tussen 21 juli en 29 september geplaatst zijn weer op de website gevinden. Alle losse updates zijn echter nog niet weer toegevoegd. Fouten die gemeld zijn via het forum en doorgevoerd zijn op de websites, zijn weg en zullen opnieuw gemeld moeten worden.

2

Re: Onbereikbaarheid graftombe.nl

fijn om te zien dat de site weer online is !